2018-2019 Öğrenci Kulüpleri

 

SOSYAL ETKİNLİKLER-ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

 

FEN PROJE VE İNOVASYON KULÜBÜ
Fen Proje ve İnovasyon kulübünde öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmeye yönelik araştırmalar ve incelemeler yapacaklar. Kulübümüzde el becerilerini geliştirmeye yönelik, tasarım sürecini destekleyen; atıklardan geri dönüşüm ürünü oluşturmak, hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirmek, bitki ve hayvan hücrelerini mikroskop ile gözlemlemek, asit ve baz deneyleri gibi etkinlikler yapacaklar.

 

 

 

DESTINATION IMAGINATION CLUB
Bir dili öğrenmenin en iyi yolu o dile sürekli olarak maruz kalmak ve öğrencinin dili ders dışında sosyal ortamlarda da doğal bir biçimde kullanmasına olanak tanımaktır. Farklı etkinliklerle, interaktif oyunlarla, şarkılarla, drama ile öğrencilerimizin yaratıcılığının gelişmesine yardımcı olacağız.
Story Box, Crazy Sentences, Spelling, Scrabble & Pictionary,  Origami, Who is the fastest?, Let’s watch and learn, Drama Time gibi etkinliklerle öğrencilerimizin ingilizce konuşması pekiştirilecektir.

 

 

 

İSPANYOLCA ÇOCUK OYUNLARI KULÜBÜ
İspanyolca çocuk oyunları etkinliğinde, öğrencilerimiz İspanyolca konuşmak amacı ile modern çocuk oyunları oynarlar ve sınıf içi ve dışı uygulamalar ile dil yetenekleri geliştirmeyi amaçlamaktadır.

 

 

 

 

 

MAKET VE MODEL KULÜBÜ

Öğrenciler geri dönüşüm için ayrılan karton, kağıt, plastik, metal ve çeşitli malzemeler ile geri dönüşümün bilincini kazanarak kendi maket ve modellerini yapacaktır.

 

 

 

MAKER AND SOFTWARE CLUB
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde robotik ve kodlama üzerine yapılan çalışmaların ileri seviyeleri Maker and Software Kulübünde yapılacaktır.
Maker and Software kulübü ile öğrencilere; yaratıcılığını teknoloji kullanarak ifade etmek, algoritma kurma mantığını uygulamalı olarak denemek, yön, koordinat, fiziksel büyüklükleri gerçek hayat problemi olarak tanımak, problem Çözme becerilerini kullanarak akış diyagramları hazırlamak, sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme ve yaratıcı düşünebilme yetileri kazandıracağız.
Robotik, kodlama ve maker etkinlikleri, 2D ve 3D oyun tasarlama, 3D çizim yapma ve blok kodlama etkinlikleri yapılacaktır.

 

KORO – MÜZİKAL KULÜBÜ
Koro ve müzikal kulübünde sesimizi doğru kullanmayı, dans,tiyatro ve müziği aynı anda kullanmayı öğreneceğiz.
Her enstrüman grubunun farklı teknik özellikleri, tınısı ve önemi vardır. Besteci ifade etmek istediği konuyu ya da duyguları bu enstrümanların ses tınılarına veya çalınma tekniklerine göre kendine en yakın şekilde, belirli bir teknik bilgi ve mantık içerisinde kullanır.
Aynı zamanda kulübümüzde çaldığımız enstrümanlarımızı daha da geliştirip, birlikte müzik yapmanın nasıl keyifli olacağını öğrenip, sonrasında ise bu deneyimlerimizi konserlerle taçlandırılacaktır.

 

TAKI TASARIM KULÜBÜ
Öğrencilerin renkte ve biçimde farklı tasarımlar ortaya çıkararak küçük tasarımcılar olmalarını hedefliyoruz.
Aksesuarın önemini benimsemek için yapılacak olan takı tasarım çalışmaları sizleri dinlendirecek ve aynı zamanda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeyi öğrenmeyi ve kendini ifade edebilmeyi sağlayacağız.
Yapılan çalışmalar satılarak elde edilen gelir, çocukların yardımlaşma bilincini kazanmaları amaçlı yardım kurumuna bağışlanacaktır.

 

BECERİKLİ ELLER VE TAŞ BOYAMA KULÜBÜ
Bu kulüpte öğrenciler Görsel Sanatlar derslerinde kazandıkları becerilerini pekiştirerek özgün çalışmalar üretecektir. Heykel, seramik, çini, cam boyama, taş boyama, kumaş boyama, ebru, baskı sanatları, karikatür, moda tasarım, geri dönüşüm ve teknoloji tasarım gibi pek çok başlık altında iki boyutlu ya da üç boyutlu olarak hem bireysel hem de grup etkinlikleri yapılacaktır.

 

 

 

 

DRAMA KULÜBÜ

Kulüpte tiyatro çalışması, tanışma oyunları, duyuların çalıştırılması, uyum ve güven çalışmaları, öykü tamamlama, verilen diyalogla oyun kurma, masalları resimle anlatma, karakter canlandırma gibi çalışmalar yapılacaktır.

 

 

 

 


BASKETBOL KULÜBÜ

Öğrencilerimiz temel basketbol bilgilerini öğrenecek, sporun ve bunun içinde basketbolun vermiş olduğu disiplin içinde bu sporun temel ahlak ve disiplinini kendilerine katmaları, pratik zekâlarının gelişmesine ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olacağız.

 

 


FUTBOL KULÜBÜ

Öğrencilerimize futbol sporunu tanıtmak ve sevdirmek ilk hedefimiz. Eğitimimiz sırasında topla koordinasyon, top kontrolü, pas, şut gibi temel eğitimleri veririz. Daha sonra bu donanımları takım çalışmaları içerisinde nasıl kullanacakları hakkında çalışmalar yapılacaktır.

 

 

 

VOLEYBOL KULÜBÜ

Öğrencilerimiz temel voleybol kurallarını öğrenecektir. Servis kullanma, pas verme, top koordinasyonu vb. konularda bireysel olarak çalıştıktan sonra takım çalışması şeklinde okul voleybol takımı kurulacaktır.

 

 


JİMNASTİK – DANS KULÜBÜ

Dans ve cimnastik, öğrencilerimizin esneklik-denge-koordinasyon gibi genel özelliklerini geliştirir. Yaptığımız etkinlik, dans ve oynadığımız oyunlarla öğrencilerimiz sosyalleşir, özgüvenleri gelişir ve bağımsız hareket etme becerisi kazanırlar.

 

 

KÜÇÜK BİLİM İNSANLARI KULÜBÜ
Küçük Bilim İnsanları kulübünde küçük yaş grubu öğrencileri için bilimsel araştırma becerilerini geliştirmeye yönelik araştırmalar ve incelemeler yapılır. El becerilerini geliştirmeye yönelik, tasarım sürecini destekleyen; atıklardan geri dönüşüm ürünü oluşturmak, hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirmek, bitki ve hayvan hücrelerini mikroskop ile gözlemlemek, asit ve baz deneyleri gibi etkinlikler yapılacaktır.

 

ART AND CRAFT CLUB

İletişime dayalı etkinlikler kapsamında, öğrencilerimiz İngilizce dil becerilerini oyunlarla ve el işi becerileriyle eğlenerek geliştirirler. Bu etkinlikte öğrencilerimiz eğlenceli bir ortamda İngilizcelerini geliştirme ve pratik yapma olanağı bulurlar. Bu etkinlik İngilizcenin sadece sınıf ortamında değil, gerçek yaşamda da kullanıldığının farkındalığını yaratmayı amaçlamaktadır.

 

 

 

ORİGAMİ KULÜBÜ
Origami kulübü öğrencilerimizin makas ve yapıştırıcı kullanmadan yalnızca kâğıt katlayarak figür oluşturmalarını sağlamak, kâğıdın normal bir kâğıttan daha fazlası olduğunu ve herhangi bir figürün kâğıt kullanılarak şekillendirilebileceğini ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi sağlamak, matematik zekâlarının gelişmesine ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmayı hedeflemektedir.