SPOR

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”20″ bottom_margin=”20″ border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_imageframe image_id=”1598″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://erseokullari.com/wp-content/uploads/öğrenme-alanları.jpg[/fusion_imageframe][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

‘Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.’

Mustafa Kemal ATATÜRK

Uygar ve çağdaş toplum olmak, bireye verilen önem ve bu önemle bağlantılı olarak ona verilen eğitime dayanır. Eğitim bireylerin ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkararak en üst düzeyde geliştirilmesine yardım etmelidir. Bireyleri fiziksel, zihinsel, duygusal ve toplumsal yönleriyle bir bütün olarak yetiştirmek çağdaş eğitimin ve ERSE Okulları’ nın temel ilkelerindendir.

Anaokulu ve İlkokul 1. ve 2. 3.4. sınıflar düzeyindeki derslerimiz diğer disiplinlerle ve günlük yaşamla bağlantılı olarak işlenir ve oyun yoluyla öğrenme temellidir. Sportif etkinlikler okullarımızda, insanı çok yönlü olarak hayata hazırlamayı amaçlayan çağdaş eğitim sisteminin önemli bir aracıdır.

Orta okul düzeyinde ise daha çok branş bazlı (yüzme, voleybol, basketbol, futbol, jimnastik, satranç) derslerimiz işlenmektedir.

ERSE Okulları olarak yüzme branşına özel önem verilmektedir. Beden eğitimi dersleri içinde zorunlu olarak yüzme ünitesi yer almaktadır. Çünkü yüzme dersinin çocukların fiziksel gelişimlerine katkısı çok büyüktür. Bunun yanında yüzme, hayatın her alanında cankurtaran niteliğinde bir kazanımdır.

Beden eğitimi ve spor dersinin öğrencilerimize kazandırmayı amaçladığı kazanımları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sağlıklı beslenmenin ve düzenli fiziksel aktivitenin önemini kavrama,
  • Vücudunun farkında olma ve öz bakımına önem verme,
  • İyi postüre sahip olma,
  • Yaşam boyu sürdürülecek doğru alışkanlıklar kazanma,
  • El-göz, eklem-kas koordinasyonlarını geliştirme,
  • Milli bayramların önemini kavrama ve törenlere katılma konusunda istekli olma,
  • Ritim ve müzik eşliğinde hareket edebilme,
  • Oyunda kazanma ve kaybetme durumunu kavranma,
  • Spor araç ve tesislerini doğru kullanma,
  • Takım çalışmasının önemini kavrama,
  • Fiziksel ve zihinsel yapıya uygun spor branşına yönlenme,

Ders içi etkinliklerin yanında öğrencilerimizin;

Kişisel gelişimlerini, organizasyon becerilerini, seyir kültürlerini geliştirmek amacıyla sınıflar arası turnuvalar, geziler, spor şenlikleri düzenlenir. Okullar arası özel ve resmi yarışmalara katılımı 4. sınıftan başlayarak 8. sınıfa kadar Geliştirilmiş Branş  ve Spor çalışmaları ile hedeflerimiz, öğrencilerimizin gelişim özellikleri de göz önünde tutularak, onların kişisel ve toplumsal yönden sağlıklı, mutlu, iyi ahlâklı ve dengeli bir kişilik sahibi, yapıcı, yaratıcı, üretken ve demokratik hayatın temel ilkelerini benimsemiş fertler olarak yetiştirilmeleri hedeflenir.

Öğrencilerimizin psikomotor (sinir-kas) özelliklerini ölçüp, geliştirip, takip etmek ve karşılaştırmak için eğitim öğretim yılında 2 kere performans testleri uygulanır. Testler sonucunda öğrencilerimiz ilgi ve istekleri göz önüne alınarak spor branşlarına yönlendirilir.

Okul Takımları: Öğrencilerimiz bireysel ve takım olarak yarışmalara katılırlar ve öğrencilerimize o spor branşını yaptığına dair lisans çıkartılır. İlkokul öğrencilerimiz yetenekleri, ilgileri ve performans testleri doğrultusunda Fiziksel Etkinlik Oyun Takımlarımıza katılırlar. 4. Sınıf düzeyinden itibaren öğrencilerimizden   Basketbol, Futbol, Voleybol , Yüzme, Jimnastik ve  Satranç takımlarımız oluşturulur ve okul çıkışı antrenmanlar yapılır.

Spor Okulu: Öğrencilerimiz için hafta sonları ve hafta içi okul çıkışı Kış Spor Okulu düzenlenir. Öğrencilerimiz İlgi ve istekleri doğrultusunda Yüzme,  Cimnastik, Basketbol, Voleybol ve Bale branşlarında spor okuluna katılırlar ve branş ile ilgili temel teknik becerileri edinirler

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]